Haal buiten naar binnen: zo haal je een stukje tuin naar de badkamer


Inspiratie / zondag, juni 27th, 2021

Op interieurblogs en in tv-programma’s wordt vaak de wens uitgesproken om binnen door te trekken naar buiten. En dat begrijpen we heel goed. Niets zo gezellig als een weelderige tuin met een knusse, huiselijke sfeer. Maar andersom zien we het eigenlijk net zo graag. Zo haal je buiten naar binnen in je badkamer!

  1. Planten, planten, planten

Planten kun je wat ons betreft nooit genoeg hebben, zowel in de tuin als in huis! Daarom hebben we ze ook het liefst in elk ruimte in huis. Ja, ook in de badkamer! Ga voor één prachtige eyecatcher zoals je op de foto hierboven ziet, of ga helemaal los met bijvoorbeeld meerdere kleine (hang)plantjes. Heb je geen raam in je badkamer? Dan zullen de planten het hier helaas niet overleven. In dat geval maken we voor één keer een uitzondering: kies dan voor een kunstplant. Maar natuurlijk wel een die niet van echt te onderscheiden is. Hoewel kunstplanten een beetje tegen onze natuur ingaan, kunnen we niet ontkennen dat het toch in ieder geval beter is dan helemaal géén planten! Alles voor de natuurlijke look, toch?!

  1. Natuurlijke materialen

Wanneer je de natuur in huis wil halen kunnen natuurlijke materialen uiteraard ook niet ontbreken. Naast lekker veel planten is hout onze tweede favoriete toevoeging aan een natuurlijke badkamer. Denk bijvoorbeeld aan mooie houten badkameraccessoires, stijlvolle krukjes, en houten handdoekrekken.

  1. Tegels met houtlook

Zoals we hierboven al schreven zien we het liefst zo veel mogelijk hout in een badkamer. Hoe gaaf zou het fijn als ook de vloer van hout zou zijn, of in ieder geval zo zou ogen. Een houten vloer in een natte ruimte is inderdaad geen goed idee. Maar… er bestaat wel een prachtig alternatief: tegels met houtlook. Perfect voor de badkamer dus!

  1. Badkamerspiegel met verlichting

Ook een mooie designspiegel kan natuurlijk niet ontbreken in je badkamer. Niet alleen omdat het prachtig staat, maar het maakt de ruimte ook nog eens optisch groter. En wil je helemaal een natuurlijk effect creëren, kies dan voor een badkamerspiegel met verlichting. De subtiele verlichting van de spiegel zorgt voor sfeervol licht, wat vele malen natuurlijker oogt dan de felle spotjes waarmee de meeste badkamers verlicht zijn. Ook creëer je hiermee een waanzinnig chic hoteleffect. Tot slot is het natuurlijk ook nog eens ontzettend praktisch tijdens het scheren of opmaken.