Heb je een tuinhuis gekocht? Gefeliciteerd, maar heb je ook aan je kozijnen gedacht?


Inspiratie / dinsdag, januari 19th, 2021

Ga je een huis verbouwen? Doe het dan duurzaam en met de oog op de toekomst. Houten kozijnen hebben zich door de geschiedenis bewezen maar zijn nu uit de tijd. Houten kozijnen kunnen rotten, daardoor hebben die om de zoveel jaar een verse laklaag nodig wat kosten en overlast met zich meeneemt. Kies je voor een kunststof kozijn dan zul je nooit stof hebben door het schuren en reuk vanwege het schilderen. Maar kunststof kozijnen hebben meer voordelen.

Isolerende U-waarden

De cijfers liegen er niet om, kunststof deuren en kozijnen houden in de winter de warmte en in de zomer de koelte goed binnen het tuinhuis. Dat kunststof een goed isolerende werking heeft blijkt uit de U-waarde, deze is laag. Naast dat je geen onderhoudskosten hebt verdien je in feite kunststof deuren en kozijnen snel terug door een lagere energierekening. In de winter hoef je immers niet zoveel te stoken en in de zomer hoeft de airconditioning niet zo hard te werken.

Niet alleen duurzaam, maar ook mooi om te zien

Als je een kunststof kozijn van dichtbij bekijkt, of eraan voelt, dan lijkt het net als of er nerven inzitten oftewel, het lijkt gelakt hout. Daarbij zijn kunststof kozijnen in alle denkbare uitvoeringen te verkrijgen. Bijvoorbeeld een klassiek ogend raam met latjes en kleine ruitjes is van kunststof te verkrijgen. Online is dit te zien; als je kunststof kozijnen Limburg intypt in Google dan zie je de voorgevel van een jaren dertig pand. Een voordeur met een ruit erin en een ruit daarnaast met daarboven een glas-in-lood raampje. Daar weer naast een raam van de woonkamer met twee ramen die te openen zijn, en daar weer boven kleine glas-lood-raampjes.

Het lijkt helemaal origineel en authentiek, maar het is in feite hypermodern. Daaronder staat een uitleg over gegalvaniseerde staalverwerking in ieder kozijn, en dat de kunststof kozijnen loodvrij en recyclebaar zijn. Al deze informatie is online te lezen als je in de zoekmachine kunststof kozijnen Limburg intypt, en wat meer onderaan staat een afbeelding van een kunststof voordeur. Deze deur maakt het plaatje compleet. Ook de kunststof deuren zijn net zo goed onderhoudsvrij en duurzaam, maar de combinatie van een kunststof deur in een kozijn van kunststof zorgt voor die lage U-waarde. Zo verkrijg je na de verbouwing een duurzame woning met weinig onderhoudskosten, alleen al via de lagere energierekening verdien je kunststof terug.

Bron: https://dhk-kozijnen.nl/