Kunstgras op je balkon leggen, hoe pak je dat aan?


Tips / woensdag, december 30th, 2020

Kunstgras op het balkon geeft het geheel een groene en verzorgde uitstraling. Met kunstgras maak je van je balkon een minituin. Het kunstgras onder blote voeten is ook aangenaam. Hoogwaardig kunstgras heeft geen brandgevaar, omdat hoogwaardig kunstgras meestal vlamvertragend wordt gemaakt.

Is er speciaal kunstgras geschikt voor balkon?

Wil je kunstgras op een balkon, kies dan voor kwaliteit. Het is het beste om het oppervlak onder het kunstgras te leggen om het kunstgras tegen slijtage te beschermen. Geschikte ondergronden voor kunstgras, zoals stabiele vloerbedekkingen of schokabsorberende platen. Dergelijke materialen kunnen kunstgras stabiliseren en gaan lang mee.

Egaliseer de ondervloer

Controleer de balkonvloer zorgvuldig voordat je kunstgras installeert. Het moet mooi strak zijn, zonder gaten of oneffenheden. De meeste balkonvloeren zijn gemaakt van beton en zien er glad uit. Toch is beton geschikt om kunstgras op te plaatsen. Maak de vloer schoon en verwijder stenen en soortgelijk vuil. Hoe gladder de balkonvloer, hoe schoner het kunstgras. Plaats kunstgras op een droge en schone balkonvloer. Een laag schuim op een betonvloer is meestal voldoende.

Kunstgras uitrollen en leggen

Als de ondervloer krap is, kan het kunstgras naar buiten worden geduwd en geïnstalleerd. Voor grotere oppervlakken, Net als op het dakterras is het voor twee personen handig om het samen te doen. Zorg ervoor dat het gras recht is en de vezels naar het huis zijn gericht. Zorg er vervolgens voor dat de vezels naar elkaar toe wijzen. Leg een deel van het kunstgras met speciale tape op de bodem. In dit geval mag de maximale afstand tussen de onderdelen niet groter zijn dan 2 mm. Dit om flash-cracks te voorkomen. Het is niet goed dat er geen ruimte is tussen de gescheiden delen, want na verloop van tijd kunnen de delen naar elkaar toe kruipen. Daarom kan het leggen van kunstgras een moeilijke taak zijn. Dit is altijd handig als een stuk kunstgras het kan vasthouden. Op een middelgroot balkon is dit vast geen probleem.

Kan ik het kunstgras zelf snijden op maat?

Het snijden van kunstgras tot een bepaalde maat vereist bepaalde vaardigheden. Mensen die van nature handig zijn, zullen het gras heel snel lezen en opruimen. Als u niet zeker weet wat u moet doen, vraag dan advies. Kunstgras leggen is in principe niet moeilijk, Maar het is het beste om vooraf enkele instructievideo’s te bekijken.