Maximaal ontspannen in je eigen tuin doe je zo!


Inspiratie / woensdag, april 14th, 2021

Een mooi terras in de tuin biedt de mogelijkheid om lekker te dineren of gewoon uit te rusten, alleen of met vrienden/familie. Is de tuin ook jouw lievelingsplek van het hele huis? Dan ben je vast niet alleen in de zomer, maar ook in het voorjaar en najaar buiten te vinden. Om maximaal plezier uit de tuin te halen, is een tuinhuis met overkapping een topidee. Je hebt dan een overdekt terras direct naast je tuinhuis. Klinkt goed toch? Hieronder delen we alvast een paar leuke ideeën.

Verschillende functies voor je tuinhuis

Misschien dient je tuinhuis alleen om tuinspullen in op te bergen, maar er is zoveel meer mogelijk. Een tuinhuis met overkapping is namelijk echt ideaal als je van het gebouwtje een tuinkantoor maakt. Tegenwoordig is thuiswerken toch al de norm geworden, dus waarom zou je dit niet in een groene omgeving doen? Dit geeft je immers meer rust, maar ook meer inspiratie tijdens het werken. Hoef je niet thuis te werken? Dan kun je van het tuinhuisje ook een sauna maken. En als je de ruimte hebt, kan er ook nog een zwembad naast geïnstalleerd worden: een wellness paradijs in eigen tuin! Maar een tuinhuis kan ook als speelruimte voor kinderen bieden. Kortom, mogelijkheden genoeg dus.

Overkapping maakt het extra luxe

Een overdekt terras naast het tuinhuisje geeft je extra mogelijkheden om te relaxen. Je creëert namelijk een extra leefruimte buiten. Zet er loungebanken en/of een tuintafel met stoelen neer zodat je hier altijd lekker kunt zitten. Een barbecue staat ook nooit mis als je vaak in de tuin eet of feestjes geeft. Met een overkapping erbij geniet je bovendien ook van de tuin als het minder mooi weer is.

Ga voor kwaliteit

De kwaliteit van tuinhuisjes en overkappingen verschilt heel erg. Goed advies is daarom belangrijk. Let bijvoorbeeld op de isolatiewaarde van het gebruikte materiaal en de dikte van het hout. Maar ook de fundering, wind-verankering, hang- en sluitwerk zijn belangrijk om op te letten. Vraag ook na wat er in de prijs is inbegrepen. Is het hout bijvoorbeeld al geïmpregneerd en zit er een vloer bij? Kijk ook naar het dak: bestaat het uit platen of planken? Ook niet onbelangrijk: ga je voor een geïsoleerd tuinhuis of een blokhut?

Tuinhuis op maat

Weet je al goed welk tuinhuis met overkapping je zou willen, maar kun je dit niet vinden in het huidige aanbod? Dan is het ook mogelijk om zelf een ontwerp te maken en deze op maat te laten maken door een ervaren expert. Het voordeel hiervan is dat je alles volledig naar eigen wensen kunt laten uitvoeren en je dus met een droomtuinhuis zult eindigen. Het is dan ook mogelijk om het tuinhuis goed aan te laten sluiten bij de rest van je tuin. Zeker met de overkapping erbij gaat dit het favoriete plekje van je hele huis worden!