Industriële tuinmeubelen onderhouden


Tips / donderdag, augustus 13th, 2020

De industriële tuin wordt steeds populairder. In deze tuin staan natuurlijk industriële tuinmeubels. Deze worden gemaakt van staal en hout. Beide zijn materialen die je niet zomaar buiten kunt zetten. Onderhoud is ontzettend belangrijk voor zowel hout, als staal.  Een industriële tuin kan niet zonder stalen elementen. Maar zoals iedereen wel weet staal en buiten gaat niet samen. Het staal oxideert en daardoor ontstaat roest. Dit is een natuurlijk proces, maar wil je graag tegen gaan. Hoe dat je dat doet? Leggen wij je uit in deze blog. 

Het voorbereiden en klaarmaken van industriële tuinmeubels

Heb je industriële tuinmeubels aangeschaft of heb je ze al? Voordat je in de tuin zet, moet je deze natuurlijk voorbereiden op dagelijks buiten staan. Laten we beginnen bij het hout.

Hout is makkelijk bewerkbaar en goed te onderhouden in de tuin mits de juiste bescherming wordt toegepast. Heb je een nieuwe en vlekvrije tuinset of loungeset met hout? Bescherm de meubels met een nano coating. Deze coating breng je aan met een kwast en werkt afwerend tegen vocht, vuil en bacteriën. Hierdoor blijft het hout langer mooi.

De nano coating is beschermd, maar bij buitenmeubels moet je deze coating wel ieder jaar weer opnieuw aanbrengen. Alleen zo blijft de coating goed werken en zorg je ervoor dat je meubels goed beschermd blijven.

Heb je al industriele meubels met hout en wil je ze weer klaar maken voor de zomer? Maak dan het hout schoon met een borstel en een sopje. Borstel eerst alle vuil eraf. Dit doet je zonder water! Vervolgens ga je aan de slag met het sopje. Dit sopje kan je maken met groene zeep. Maak het hout schoon met een vochtige doek. Gebruik zeker niet teveel water.

Zijn nog niet alle vlekken weg op het hout? Dan kun je deze nog verwijderen met een schuurmachine. Zo haal je eenvoudig de vlekken weer weg. Wanneer alle vlekken verwijderd zijn en het hout helemaal vrij is van vlekken, breng de nano coating aan.

Goede voorbereiding is het halve werk voor staal

Een industriële tuin zonder staal? Dat kan niet, maar niet gemakkelijk in onderhoud denk je waarschijnlijk. Deze stalen poten of elementen moet je zeker poedercoaten. Dit zorgt ervoor dat oxidatie niet start. Oftewel roestvorming zal niet ontstaan. Zonder deze coating gebeurt het hoe dan ook.

Een poedercoating is dus de sleutel tot langdurig plezier. Verder is het goed om de stalen elementen binnen te zetten tijdens de winter. Dek ze niet af met een zeil of hoes, hierdoor ontstaan juist lelijke vlekken. Verder kun je stalen elementen met een vochtige doek schoonmaken en zo weer zomerklaar maken. Ideaal materiaal met de juiste bescherming!