Maak je tuin kleurrijker met deze tips!


Tips / woensdag, augustus 19th, 2020

Vind jij de gemiddelde tuin ook maar saai? Dat begrijpen we helemaal, want de combinatie van fantasieloze grijze tegels, bruine schutting en een groen gazon ziet er niet bepaald aantrekkelijk uit. Ben je daarom ook benieuwd naar hoe je wat meer kleur in de tuin brengt? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je zeven tips!

1. Kleurrijke border

Heeft jouw tuin een border? Plant hier dan bloemen en planten in van alle seizoenen. Hiermee bedoelen we dat je het zo moet planten dat je ieder seizoen weer bloeiende planten hebt! Zet bijvoorbeeld winterbloeiers in om ook in de koude maanden groen in de tuin te hebben. Daarnaast heb je uiteraard ook voorjaarsbloemen en andere bloemen en planten die in de zomer en herfst hun groeiperiode meemaken. Combineer al deze planten met elkaar, zodat je het hele jaar door geniet van mooie kleuren in de tuin.

2. Kunstplanten

Heb je helemaal geen groene vingers, maar wil je wel graag een kleurrijke tuin? Of vind je het gewoon vervelend om iedere keer weer onkruid te wieden en struiken te snoeien? Dan zijn kunstplanten in plantenbakken een goede oplossing. Op deze manier heb je altijd vrolijk gekleurde bloemen en planten, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Deze kunstplanten kun je ook af en toe afwisselen, zodat je genoeg variatie houdt.

3. Kunstgras in allerlei kleuren

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor kunstgras in allerlei soorten. Zo kun je creatief zijn en bijvoorbeeld een of meerdere stroken in verschillende types gekleurd kunstgras leggen.

4. Schutting-decoratie

Ook je schutting hoeft niet saai en kaal te zijn, want hier kun je ook mooie decoratie voor gebruiken. Denk maar bijvoorbeeld aan metalen bloemen of vlinders. Zelf schutting-decoratie maken is uiteraard ook mogelijk! Verf bijvoorbeeld bloempotten in vrolijke kleurtjes of maak een schilderij die je op de schutting kunt hangen. Tuinhuisjes en houten schuren zijn op eenzelfde manier op te vrolijken.

5. Vrolijke meubels

Waarschijnlijk hebben jouw tuinmeubels neutrale kleuren. Vrolijk deze daarom eens op met kleurrijke kussens! Tuinkussens zijn in allerlei designs en kleuren te koop, dus er valt genoeg te kiezen. Uiteraard kun je ook zelf je meubels schilderen als je creatief en handig bent. Op deze manier maak je van je tuinmeubels echt een eyecatcher.

6. Zonwering in felle kleur

Zonweringen zijn ook in de leukste kleurtjes te verkrijgen, dus waarom zou je kiezen voor saai grijs of wit? Parasols of zonneschermen in zomerse kleuren zijn de perfecte accessoires voor in de tuin, omdat het er niet alleen fraai uitziet, maar het ook nog eens de felle zon tegenhoudt.

7. Leuke kleurcombinaties

De bovengenoemde tips zijn manieren om meer kleur in je tuin toe te voegen. Onze laatste tip gaat over de kleurkeuze. Je kunt namelijk het beste een bepaalde kleurcombinatie kiezen en dit als basis houden, zonder hier teveel van af te wijken. Als je teveel verschillende felle kleuren door elkaar heen gebruikt, dan geeft dit een rommelige en drukke sfeer. Houd je je aan vaste kleurencombinaties, dan wordt je tuin wel kleurrijk, maar bewaar je tegelijkertijd ook eenheid en rust. Dat laatste is erg belangrijk, want je zit immers ook vaak in de tuin om even tot rust te komen na een lange en drukke werkdag!

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel dat een kleurrijke tuin meer inhoudt dan alleen groen- en aardetinten. Hoe ga jij je tuin van kleur voorzien?