Tuinmeubelen kopen: hier moet je op letten!


Inspiratie, Tips / woensdag, juli 29th, 2020

Ben je helemaal klaar voor de zomer en wil je daarom nieuwe tuinmeubelen aanschaffen? Dan is het goed om te weten waar je zoal op moet letten. Daarom geven we je in dit artikel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden als je nieuwe tuinmeubelen koopt. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw tuin er binnen no time fantastisch bij staat als het zonnetje schijnt!

Let op de tuinstijl

Ten eerste is het belangrijk dat je rekening houdt met de stijl en sfeer van jouw tuin. De tuinmeubelen moeten hier namelijk wel mooi bij passen! Heb je bijvoorbeeld een romantische tuin met veel tierlantijntjes? Dan is het niet mooi als je daar hoekige en moderne tuinmeubels bij plaatst. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld rond tuinmeubilair van riet. Ga dus bij jezelf na welke uitstraling jouw tuin heeft en zoek daar de juiste meubels bij!

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Verder is de ruimte ook erg belangrijk. Meten is weten! Maak bijvoorbeeld eens een plattegrondje van je tuin (die kun je eenvoudig zelf tekenen), zodat je goed kunt visualiseren waar de tuinmeubelen het beste tot hun recht komen. Houd meteen ook rekening met hoeveel zitplekken je graag zou willen in de tuin. Op deze manier kun je namelijk gerichter zoeken naar een mooi exemplaar!

Materiaal en onderhoud

Daarnaast is het ook belangrijk dat je let op het soort materiaal van de meubels. Het materiaal vertelt je namelijk veel over de levensduur en het onderhoud van het meubilair. Veel tuinmeubelen worden gemaakt van hout, kunststof of aluminium. Dit materiaal wordt vaak nog speciaal bewerkt, zodat de meubels goed bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden en altijd buiten kunnen staan. In de winter komt het soms voor dat het materiaal een beetje dof en viezig wordt, maar met een sopje en een doekje verdwijnt dit probleem als sneeuw voor de zon. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om de tuinmeubelen in een schuur (of ergens anders binnen) te zetten tijdens de winter. Op deze manier weet je zeker dat de meubels schoon blijven. Uiteindelijk gaat het erom welk materiaal jij persoonlijk het mooist vindt. Aluminium geeft bijvoorbeeld een hele andere sfeer dan hout.

Loungen, dineren of allebei?

Tenslotte moet je je afvragen waar je de tuinmeubels voor wilt gebruiken. Wil je vooral relaxen, of vind je het ook leuk om in de tuin te dineren? In dat laatste geval kun je kiezen voor een tuintafel set met bijpassende tuinstoelen. Voor ontspannende zomeravondjes is een loungeset ideaal, want hier kun je heerlijk in wegzakken. En wist je dat er tegenwoordig ook combinaties bestaan waar je lekker op kunt loungen én dineren? Deze zogenoemde lounge-dining sets hebben heerlijke stoelen en banken, maar wel een wat hoger tafeltje waar je ook comfortabel op kunt eten.

Kortom, er is heel veel keuze op het gebied van tuinmeubilair en het komt er uiteindelijk op neer wat er het beste bij jouw smaak past. Wij hopen in ieder geval dat dit artikel je meer inzicht gegeven heeft in de afwegingen bij het kiezen van nieuwe tuinmeubels. We wensen je veel plezier met het uitzoeken van een chique tuinset en hopen dat je er nog veel van kunt genieten in de tuin!