Kiezen voor kleurrijke rouwbloemen


Inspiratie / maandag, november 16th, 2020

Bij het samenstellen van een rouwboeket is het allang niet meer zo, dat dit altijd in een neutrale kleurstelling moet zijn. Niet alleen is de kleur in een rouwboeket afhankelijk van de persoon, voor wie het bestemd is, het kan de uitvaart ook wat luchtiger maken. Net als muziek, hebben bloemen een bepaalde uitwerking op de gemoedstoestand van mensen. Kies je bij een uitvaart uitsluitend voor traditioneel witte bloemen, dan brengt dat veelal een gevoel van weemoed teweeg. Door voor kleurrijke rouwbloemen te kiezen, kan de uitvaart een heel andere uitwerking krijgen.

Kleurrijke rouwbloemen

Wat ook je keuze is, bij het uitzoeken van kleurrijke rouwbloemen, wil je recht doen aan de overledene. Is het iemand die jij kent, dan heb je misschien een idee, welke bloemen hij of zij mooi vond. Door dit in het rouwboeket of de rouwkrans terug te laten komen, laat jij direct een stukje betrokkenheid terugkomen.

Vooral bij de uitvaart van een kind, worden heel vaak kleurrijke rouwbloemen besteld. Een kind staat voor leven en toekomst. Een traditioneel rouwboeket is hierbij vaak niet passend. Door voor fleurige bloemen te gaan, wordt de jeugdigheid van het kind benadrukt. Weliswaar gaat het om de uitvaart van een jong iemand, door voor een vrolijke kleurstelling te gaan, laat je het “kind zijn” toch terugkomen.

Geschikte rouwbloemen

Voor een kleurrijk rouwboeket, zijn diverse kleuren rozen heel geschikt. Zelfs zonnebloemen met een mooie paarse bloem, worden gebruikt als rouwboeket.
Wat erg mooi kan zijn bij kleurrijke rouwbloemen, is een biedermeier. Dit is een klein bloemstuk, dat heel mooi staat op een condoleancetafel of op een rouwkist. Door de bolle vorm van een biedermeier, te combineren met een kleurrijk bloemenspel, wordt een heel eigentijdse uitstraling bereikt. Hiermee kan dus heel goed worden voldaan, aan eventueel kenbaar gemaakte wensen. Of dit nu via de familie van de overledene is aangegeven, of door jou is uitgekozen, als je weet dat kleurrijke bloemen op prijs worden gesteld, kan het bijna niet fout gaan.

Samenstelling rouwboeket of krans

Een bloemist kan jouw wensen vertalen in een met de hand gebonden rouwboeket of een biedermeier. Ook een rouwkrans of speciale vorm rouwboeket of is mogelijk. Dit zal altijd met jou overlegd worden. Het is hierbij ook van belang, of de bloemen naderhand op een graf worden gelegd, of wellicht mee naar huis worden genomen door de nabestaanden. Een rouwkrans is niet mooi op een tafel. Een rouwboeket of een biedermeier is daarentegen juist erg geschikt voor in huis, na afloop van de uitvaart.