Waarom je zou moeten kiezen voor LED-breedstralers in de tuin


Inspiratie / zondag, december 27th, 2020

Als je jouw tuin of terras wilt verlichten, heb je een krachtige en efficiënte lichtbron van hoge kwaliteit nodig. In dit geval praten we over de LED-schijnwerpers, ook wel bekend als de LED breedstralers. LED-schijnwerpers zijn de representatie van zeer efficiënte verlichtings oplossingen, gemaakt om bepaalde gebieden te markeren of, bijvoorbeeld, de veiligheid van parkeerplaatsen te verbeteren. Ten opzichte van conventionele verlichting brengen deze ledlampen veel meer voordelen met zich mee.

Lange levensduur

Over het algemeen is LED-verlichting gemaakt om continu te worden gebruikt. In vergelijking met traditionele verlichting (zoals halogeenlampen) hebben de meeste van onze ledlampen een levensduur van minimaal 10.000 uur, terwijl halogeenlampen een veel kortere levensduur hebben van gemiddeld 2000 uur. Als je op zoek bent naar lampen die lang kunnen worden gebruikt, dan zijn schijnwerpers de ideale keuze! De meeste van onze LED schijnwerpers die we in ons voorraad hebben, hebben een levensduur van minimaal 30.000 uur. Als je bijvoorbeeld je breedstraler elke dag gebruikt voor 5 uren per dag, wil zeggen dat je dan je breedstraler al minstens 15 jaar zal kunnen behouden!

Laag energieverbruik

De LED-technologie die in schijnwerpers of breedstralers is geïntegreerd, is heel erg effectief. Afhankelijk van het model en de technologie die er eerder gebruikt werd, kan het 50% tot 70% energie besparen. Het idee van energiebesparing is natuurlijk geld besparen. Daarom kan je bij het kopen van een nieuwe schijnwerper geld besparen door over te schakelen op LED, wat een van de belangrijkste dingen is om te overwegen.

LED Schijnwerper met een bewegingssensor

Een ander voordeel van ledverlichting is dat er slimme technologie in kan worden geïntegreerd. De meeste schijnwerpers op de markt zijn uitgerust met sensoren of bieden de mogelijkheid om sensoren te installeren. Wanneer je een zoeklicht wilt kopen, zijn er veel mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten sensoren, van bewegingssensoren tot sensoren die zonlicht en infraroodstralen detecteren. Een van de grootste voordeel van deze technologie is kostenbesparing. Dit betekent dat het niet langer nodig is om de verlichting aan te houden, maar alleen wanneer dat nodig is, wat geld en energie bespaart.

Milieuvriendelijk

Een ander kenmerk die de LED-schijnwerpers ook wel hebben zijn de milieubeschermings kenmerken. LED-schijnwerpers hebben minder elektriciteit nodig om te werken, waardoor deze LED-lampen effectiever en minder schadelijk voor het milieu zijn. Daarnaast hebben LED schijnwerpers een hogere lumenwaarde en verbruiken ze minder energie, waardoor je minder lampen nodig hebt om een grote ruimte te verlichten.