De zomer loopt op zijn einde en als jij een echte barbecue-liefhebber bent, weet je als geen ander dat dit niet hoeft te betekenen dat de barbecue voorlopig de schuur in moet. Barbecueën kan vier seizoenen lang en het is juist heel knus om in het najaar allerlei lekkere gerechten op je barbecue te bereiden. Bovendien kent de herfst vaak nog veel mooie dagen die zich er perfect voor lenen om de tafel buiten gezellig te dekken, in het bijzonder als je in het bezit bent van een veranda. Een vuurkorf met een flakkerend vuurtje, terrasheaters en warme plaids, doen het ook altijd goed als je sfeervol wilt barbecueën in het najaar.
Zie jij jezelf al zitten met vrienden en familie? Lees dan snel verder en laat je inspireren met onweerstaanbaar lekkere en makkelijke recepten waarmee jouw herfstbarbecue gegarandeerd een geslaagde happening wordt.
Klassiekers onder de smeersels
Ben je van plan om flink uit te pakken en er een uitgebreide barbecue van te maken, met alles erop en eraan? Dan zorg je er natuurlijk voor dat er voor je gasten veel valt te kiezen. Op een online kookblog vind je overheerlijke recepten in overvloed die makkelijk zijn om te maken. Het is een feestje op zich om alle mooie, kleurrijke food-foto’s van de recepten te bekijken en daaruit jouw favorieten te selecteren. Wat in ieder geval niet op je najaarsbarbecue mag ontbreken, zijn stokbrood en smeersels. Wil jij jouw gasten laten genieten van knapperig warm brood uit de oven met een klassieker onder de toppings? Met het recept voor een snelle aioli – ofwel knoflookmayonaise – is succes gegarandeerd. Hetzelfde geldt voor de recepten om zelf: kruidenboter, hummus, tapenade, eiersalade, hamsalade en tomaten-bruschetta spread te bereiden.
Smaakvolle twist
Bij het woord barbecue denken de meeste mensen direct aan vlees. Als jij en je tafelgenoten tot de categorie van carnivoren behoren, is het leuk om barbecuegerechten met kip, rundvlees en vis eens een smaakvolle twist te geven. Dat kan bijvoorbeeld met de leuke recepten voor BBQ chicken wraps, BBQ cola kip, kabeljauw en papillotte, gerookte zalm van de barbecue op cederhout, ham en Old Amsterdam-burger en mini-gehaktbrood van de barbecue. Heb je vrienden of familie uitgenodigd met een vegetarische levensstijl? Die maak je ongetwijfeld blij met een tomatensalade met komkommer en feta, een bietensalade à la Niçoise of een gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes. Hetzelfde geldt voor een vegetarische bloemkoolsteak met chimichurri, courgettepakketjes met ricotta en gevulde puntpaprika met groenten.
Eindeloos variëren
Om al deze heerlijke gerechten de ultieme touch te geven, vind je ook recepten om zelf barbecuesaus en BBQ rub te maken. Voor fans van guacamole is er een basisrecept waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Ga je als afsluiting van een geslaagde avond voor een dessert in stijl? Laat je barbecue dan nog even nagloeien voor een toetje van gegrilde perzik met Monchou. Dit fruit is verrukkelijk in combinatie met vanille-ijs, honing en geroosterde walnoten of pijnboompitjes. Met welke makkelijke recepten vertroetel jij jouw gasten op een herfstbarbecue?