Verras je kinderen met een speeltoestel in de tuin


Inspiratie / maandag, april 25th, 2022

Voor kinderen is er geen beter tijdverdrijf dan lekker buitenspelen, in het bijzonder als er een uitdagend speeltoestel in de tuin staat. Buitenspelen is ook ontzettend gezond. Het stimuleert bijvoorbeeld de lichaamsbeweging en het is goed voor de vitamine D. Daarnaast daagt buitenspelen kinderen uit op motorisch gebied en prikkelt het hun fantasie. Kinderen zien het speeltoestel bijvoorbeeld als piratenschip, kasteel of auto, en zo beleven ze samen veel plezier. Als je thuis een tuin hebt waarin je nog een plekje over hebt, is het dus zeker een overweging waard om een glijbaan, speelcombinatie, duikelrek, schommel of klimtoestel voor buiten aan te schaffen. Wil jij je kinderen binnenkort ook verrassen met een mooi speeltoestel? Lees dan nog even verder en maak kennis met de mogelijkheden.

Klimmen, glijden en duikelen

Op het gebied van speeltoestellen is er ontzettend veel mogelijk. Kies jij bij voorkeur voor een veelzijdig speeltoestel waar kinderen in allerlei leeftijden – van peuter en kleuter tot schoolkind en oudere jeugd – zich urenlang kunnen uitleven? Dan kunnen we het je absoluut aanraden om een klimtoestel in je tuin te plaatsen, waar ze naar hartenlust op kunnen klimmen en klauteren. We inspireren je graag met een klimtoestel dat een combinatie vormt met een glijbaan, glijstang en klimnet. Op dit type klimtoestel kan je kind niet alleen lekker actief klimmen, maar ook glijden en duikelen. Stuk voor stuk uitdagende onderdelen die de fysieke ontwikkeling stimuleren. Bovendien kunnen er meerdere kinderen tegelijk samen op spelen, en dat draagt bij aan het maken van vriendjes en vriendinnetjes.

Duurzame en veilige speeltoestellen

Vanzelfsprekend ben je niet alleen op zoek naar een mooi speeltoestel, maar ook naar een klimtoestel, schommel of wipwap die veilig is en is bestand tegen rot, slijtage en veranderende weersomstandigheden. Daarom raden we je aan om het speeltoestel aan te schaffen bij een leverancier van professionele speeltoestellen. Daar vind je een compleet en gevarieerd assortiment speeltoestellen dat is gecertificeerd, gekeurd en honderd procent veilig is. Ook weet een gerenommeerde leverancier precies hoe die kinderen in alle leeftijdscategorieën tot spel kan verleiden. Die richt zich immers dagelijks op het inrichten van speeltuinen in de openbare ruimte en speeltuinen van recreatiebedrijven en houdt zich bezig met het schoolplein inrichten van kinderdagverblijven en basisscholen.

Houten klimtoestel

Daarom kan een specialist in speeltoestellen je perfect adviseren om tot de juiste keuze te komen. Verder voorziet die je van goede onderhoudstips, zodat het gekoesterde speeltoestel van je kinderen lang mooi blijft. Speeltoestellen zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klimtoestel van hout dat wordt geproduceerd met zeer duurzame en onderhoudsarme materialen, zoals: hout met het FSC® keurmerk, HPL- of HDPE-kunststof en RVS-onderdelen. Dit zorgt voor een lange levensduur, zodat je kinderen jarenlang met veel plezier op hun klimtoestel kunnen spelen.