Tuin laten onderhouden


Tips / zondag, maart 1st, 2020

Een mooie tuin is een fijne plek om thuis te komen en bij te komen van een lange werkdag, zeker wanneer de zon weer aanwezig is. Het is dan wel fijn als de bloemen in bloei staan, de struiken gesnoeid zijn, het terras mooi schoongeveegd is en het gras gemaaid. Een mooie tuin heb je niet zomaar, daar zal je tijd en aandacht aan moeten besteden. Heb je hier geen zin en/of tijd voor? Dan is het een idee om een hovenier in te schakelen voor jouw tuinonderhoud. In deze blog vind je antwoord op vragen als: Wat doet een hovenier en waarom zou je een hovenier inschakelen?

Welke werkzaamheden kan een hovenier voor jou verrichten?

Een hovenier kan verschillende werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan de volgende zaken:

 • Grasmaaien
 • Struiken snoeien
 • Verzorging van de planten en bloemen
 • Onkruid verwijderen
 • Reiniging van het terras
 • Verwijderen van losliggende bladeren en takken
 • Boomverzorging
 • Verwijderen van een boomstronk
 • Sproeien van de tuin

Na het uitvoeren van (een deel van) bovenstaande werkzaamheden is jouw tuin weer helemaal klaar om te stralen. Een goed verzorgde tuin nodigt uit om samen of alleen te genieten van het vers gemaaide gras, prachtig gekleurde bloemen en goed gesnoeide struiken. Het terras ziet er weer netjes uit, zodat je in alle rust kunt bijkomen in jouw droomtuin. Het is natuurlijk ook mogelijk om een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren en een deel te laten doen door een hovenier.

Waarom een hovenier inschakelen?

Er zijn een tweetal belangrijke redenen om een hovenier in te schakelen voor jouw tuinonderhoud:

 • Tijdsgebrek
 • Advies

Tijdsgebrek

Je kunt je al snel verkijken op de hoeveelheid werk het kost om een tuin goed te onderhouden. In onze drukke levens schiet het er vaak bij in en heb je soms ook gewoon geen zin om je handen vies te maken. Als je toch graag wilt genieten van de voordelen van het hebben van een tuin is het belangrijk om deze te laten onderhouden. Bijkomen in een tuin waar het gras veel te hoog staat, onkruid overal vandaan komt, bloemen dood zijn en overal takken en bladeren liggen levert eerder stress op dan rust. In een dergelijk geval is het een uitkomst om een hovenier in te schakelen. Hij kan al het werk voor jou uit handen nemen en jij kunt te allen tijde genieten van jouw tuin.

Advies

Het kan voorkomen dat je weinig informatie kunt vinden over een specifiek onderwerp en op zoek bent naar deskundig advies. In dat geval kun je altijd bij een hovenier terecht. Zij hebben de nodige kennis en ervaring in huis om jou van goede adviezen te kunnen voorzien. Mocht je er dan zelf niet uitkomen, dan kan een hovenier je daarnaast ook altijd nog helpen met het uitvoeren van jouw klus.