Tuinvogels brengen energie naar de tuin


Inspiratie / vrijdag, juli 22nd, 2022

Vogels zijn een geweldige aanvulling op elke tuin. Ze zijn mooi en kunnen voor een rustgevende sfeer zorgen. Het is echter belangrijk om te weten dat vogels ook hun eigen behoeften hebben en dezelfde zorg nodig hebben als andere huisdieren. Het is belangrijk om tuinvogels te voorzien van nestkasten, voerhokken en voerplanken zodat ze de wintermaanden kunnen overleven. Deze drie dingen zorgen ervoor dat uw tuinvogels alles hebben wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn in uw tuin.

Vogels helpen onze tuin gezond te houden

Vogels zijn niet alleen een onderdeel van de natuurlijke omgeving, ze zijn ook een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze helpen ons door insecten te eten, gewassen en bloemen te bestuiven en zaden te verspreiden.

De beste manier om vogels naar uw tuin te lokken, is door voerbakken en nestkasten te plaatsen. Dit geeft ze een veilige plek om te leven en te broeden.

Welke huisvesting voor vogels

Nestkasten zijn een vorm van huisvesting voor vogels. Ze bieden onderdak aan de vogels en beschermen ze ook tegen roofdieren. Nesten worden vaak door de vogels zelf in deze bakken gebouwd. Deze nestkasten en voederhuizen voor vogels zorgen ervoor dat de tuinvogels kunnen gedijen, hun populaties vergroten en hun verspreidingsgebied het hele jaar door verspreiden.

Soorten vogelvoeders en huizen

Er zijn veel verschillende soorten vogelvoeders en huizen die u in uw tuin kunt gebruiken. Sommige mensen geven de voorkeur aan een voerbak met open zijkanten, die meestal van hout is gemaakt en een metalen baars aan de bovenkant heeft, met een opening aan de voorkant waar de vogels van kunnen komen eten.

Voerstallen zijn constructies waar vogelvoer wordt opgeslagen, meestal zijn dit prachtige vogelhuisjes en feeders waarbij de graantjes vrij komen naargelang de vogels graantjes pikken. Anderen geven de voorkeur aan een gesloten soort feeder, die vaak van plastic of metaal is gemaakt, met openingen aan de bovenkant waar je het zaad in doet.

Voeding voor tuinvogels

Vogels hebben een uitgebalanceerd dieet nodig om een goede gezondheid te behouden. Ze hebben eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen nodig uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Zo eten vogels insecten, zaden, fruit, bessen en nectar. Dat is ook de reden dat je met een soort voeding niet alle vogels in je tuin op bezoek krijgt. Vogels eten a la carte. Probeer dus een gevarieerde voeding aan te bieden. Meng gewoon verschillende zaden, door elkaar of koop direct de juiste mengeling. Kies in de zomer voor een zomermengeling en in de winter een wintervoeding met meer vetten en eiwitten.

Vogels houden je tuin gezond

Vogels zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en ze kunnen een grote hulp zijn voor tuinders. Ze zijn ook belangrijk voor onze tuin omdat ze ons helpen deze vrij te houden van vervelende insecten zoals slakken, mieren, kevers, rupsen enz. Niet alle vogels verblijven in de buurt van je tuin, maar sommige van deze vogels zullen onze tuinen ook gebruiken als rustplaats tijdens hun trek van de ene plaats naar de andere. Geniet van deze prachtige vogels en bekijk het als een voorrecht dat ze je een bezoekje brengen.

Geniet en kom tot rust in je eigen vogelparadijs.

Foto voederhuisje: bopets.nl