Waarom een treurwilg de ideale boom is voor in de tuin


Inspiratie / woensdag, juli 20th, 2022

Hebben de zomerkriebels ervoor gezorgd dat je weer veel meer bezig bent in de tuin? Je bent niet de enige! Dit is voor veel mensen dé periode om weer meer tijd te investeren in het onderhoud van de tuin zodat je er optimaal van kunt genieten wanneer je een kopje koffie in de tuin drinkt of een lekker glas wijn. De mogelijkheden van de inrichting van een tuin zijn eindeloos! We zien de afgelopen tijd weer steeds vaker dat er gekozen wordt voor meer groen in de tuin. Er worden daarnaast ook steeds meer bomen geplant. Als je opzoek bent naar de ideale boom voor in de tuin, zoek dan niet verder! Voor ons staat de treurwilg met stipt op nummer 1, we zullen je dan ook precies vertellen waarom. Lees snel verder!

Kenmerken van een treurwilg

De naam van de boom is gebaseerd op haar uiterlijke kenmerken. De takken van de wilg hangen naar beneden. We spreken in dit geval ook wel van een treurvorm. De boom kan geplant worden aan de rand van een tuin of veld, maar staat ook erg mooi als het geplaatst wordt als een centraal onderdeel. Je kunt er dus ook voor kiezen om maar 1 boom te plaatsen. De boom is erg geliefd, omdat het onderhoud van de boom vrij makkelijk is. Als je een boom zoekt die niet te groot is, kun je ook kiezen voor een kleine treurwilg. Treurwilgen groeien enorm snel, maar je kunt ze ook eenvoudig snoeien en de treurwilg op deze manier klein van stuk houden.

Hoe moet ik een treurwilg planten?

Wanneer je een treurwilg hebt besteld, dan kun je de levering van de boom binnen enkele dagen verwachten. Het planten van de boom is erg eenvoudig. Ten eerste, is het van belang om een gat te graven waarin de pot van de boom zal passen. We raden je aan om het gat erg ruim te maken. Wanneer het gat groot genoeg is, kun je het gat vullen met losse aarde tot op de hoogte van de pot. Daarna is het van belang om twee boompalen aan twee zijden van de pot te plaatsen. Vervolgens kun je de boom laten zakken in het gat. Je zult merken dat er nog te veel ruimte is voor de boom om te bewegen. Het is nu dan ook het moment om de bodem met de potgrond te vermengen zodat je de pot daarmee verder op kunt vullen. Wanneer de boom stevig staat kun je de boom bevestigen aan de boompalen. De laatste stap is om een paar liters water rondom de boom te gieten. Dit zal ervoor zorgen dat de grond beter op de boom aansluit.

 

We wensen je veel plezier met het uitkiezen van een treurwilg. Bij betuwebomen.nl kun je terecht voor een enorm aanbod aan prachtige wilgen en andere soorten bomen. Neem dan ook zeker een kijkje ter inspiratie!